Training “Samen werken aan verzuim” (incompany)

In deze training wordt er gekeken naar hoe je gezamenlijk verzuim kunt begeleiden binnen je eigen organisatie, analyseren waar het verzuim vandaan komt en voorkomen dat mensen langdurig uitvallen en geen werkplezier meer ervaren.

Voor wie?

Leidinggevenden die te maken hebben met verzuimbegeleiding

Doelgroep

Het programma is zinvol als je je in één of meerdere situaties herkent:

Aanvangsniveau

Bij aanvang van deze training heb je een vooropleiding op tenminste mbo-niveau 3

Wat bereik je met deze training?

Door deelname aan deze training maak je een persoonlijke groei door, bijvoorbeeld doordat je:

Opzet, onderwerpen en aanpak

Mogelijke opzet

De training ‘Samen werken aan verzuim’ start met een kennismakingsgesprek/intake tussen trainer en opdrachtgever. Vervolgens ontwikkelen wij een maatwerkprogramma in nauw overleg met de opdrachtgever. Daarna vinden de trainingsdagen plaats in de eigen organisatie of desgewenst op een sfeervolle lokatie buiten de eigen organisatie en wordt er afgerond met een evaluatie.

De training duurt veelal 2 dagdelen (of 1 dag). De invulling is afhankelijk van wensen en behoeften.

Twee weken voor de eerste dag van de training krijg je het werkboek uitgereikt. Je hoeft geen extra studiemateriaal aan te schaffen.

De training bestaat uit twee bijeenkomsten à 3 uur, in totaal 6 uur, die in een periode verdeeld over drie maanden worden gegeven. Op deze manier krijg je de gelegenheid om het geleerde in de praktijk te brengen en de tijd te nemen voor je persoonlijke groei. De trainingsdagen starten om 10.00 uur en eindigen om 13.00 uur óf de trainingsdagen starten om 13.00 uur en eindigen om 16.00 uur. Uiteraard is het mogelijk om in overleg andere tijden af te spreken.

Aanpak

Tijdens deze training is er tijdens iedere bijeenkomst een theoretisch onderdeel en een praktisch onderdeel. Daarnaast is er veel ruimte voor het inbrengen en delen van situaties uit de praktijk. Daarbij krijg je gerichte tips en feedback die je direct op het werk en in je dagelijks leven kunt gebruiken. De training wordt door 2 trainers gegeven. Er wordt tijdens de training gewerkt met een trainingsacteur (een van de trainers) zodat je gericht kunt oefenen met je persoonlijke leervragen. Je wordt begeleid door een gecertificeerde trainer met ruime trainingservaring.

Onderwerpen

Een overzicht van de onderwerpen die aan bod komen zijn:

Bijeenkomst 1

Je oefent met elkaar in de groep en met behulp van een trainingsacteur.Je maakt een zelfreflectie opdracht en je geeft aan welk persoonlijk leedoel je wilt werken in de weken die volgen en op welke manier je je doel wilt bereiken.

Bijeenkomst 2

Je maakt een inschatting bij welke inhoudelijke thema’s je weerstanden ervaart tijdens de uitvoering van je dagelijkse werkzaamheden in de verzuimbegeleiding of juist waar je nog vooruitgang met betrekking tot je persoonlijke kwaliteiten kunt boeken. Je oefent daarbij met elkaar in de groep en met behulp van een trainingsacteur.

Studiebelasting

De studiebelasting voor de training ‘Samen werken aan verzuim’ bedraagt 2 bijeenkomsten á 3 uur. Dat zijn 6 contacturen. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je de bijeenkomsten voorbereid, en tijd reserveert voor het maken van voorbereidingsopdrachten en praktijkopdrachten. De verwachte zelfstudiebelasting is 2 uren.

Contacturen (CU) Zelfstudie uren (SU) Totaal (SBU)
 6  2  8
overzicht studiebelasting Samen werken aan verzuim

Prijs

De incompany training ‘Samen werken aan verzuim’ is mogelijk vanaf 8 personen en de training zal op maat gemaakt worden. Tijdens de training zal er gebruik gemaakt worden van een professionele trainingsacteur. Vraag hier een prijsvoorstel aan

Certificering

Na afloop van de training ontvang je een certificaat voor deelname aan de training.

Accreditatie V&VN

Aanvraag accreditatie bij V&VN is mogelijk indien je lid bent van V&VN.

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent!

Schrijf je in voor tips, updates en inspiratie.