We communiceren de hele dag. Je kunt niet niet-communiceren. Want ook als je een vraag niet beantwoord of gedrag van iemand negeert, wil je daar nog steeds iets mee zeggen.

Voor wie?

Voor iedereen die graag meer zou willen weten over hoe je in je werk op een fijne en effectieve manier een (goed) gesprek kunt voeren. 

Doelgroep

De training is zinvol als je je in één of meerdere situaties herkent:

Aanvangsniveau

Bij aanvang van deze training heb je een vooropleiding op tenminste mbo-niveau 3

Wat bereik je met deze training?

Door deelname aan deze training maak je een persoonlijke groei door, bijvoorbeeld doordat je:

Opzet, onderwerpen en aanpak

Mogelijke opzet

De training ‘Het Goede Gesprek’ start met een kennismakingsgesprek/intake tussen trainer en opdrachtgever. Vervolgens ontwikkelen wij een maatwerkprogramma in nauw overleg met de opdrachtgever. Daarna vinden de trainingsdagen plaats in de eigen organisatie of desgewenst op een sfeervolle lokatie buiten de eigen organisatie en wordt er afgerond met een evaluatie.

De trainingen duren veelal 4 dagdelen (of 2 dagen). De invulling is afhankelijk van wensen en behoeften.

Twee weken voor de eerste dag van de training krijg je het werkboek uitgereikt. Je hoeft geen extra studiemateriaal aan te schaffen.

De training bestaat uit vier bijeenkomsten à 3 uur, in totaal 12 uur, die in een periode verdeeld over drie maanden. Op deze manier krijg je de gelegenheid om het geleerde in de praktijk te brengen en de tijd te nemen voor je persoonlijke groei. De trainingsdagen starten om 10.00 uur en eindigen om 13.00 uur óf de trainingsdagen starten om 13.00 uur en eindigen om 16.00 uur.

Onderwerpen

Een voorbeeldprogramma van de onderwerpen die aan bod komen zijn:

Bijeenkomst 1 Vragen stellen, luisteren, samenvatten en doorvragen

Bijeenkomst 2 Afspreken en aanspreken

Bijeenkomst 3 Spiegelen en confronteren

Bijeenkomst 4 Toetsen en evalueren

Aanpak

Tijdens deze training is er tijdens iedere bijeenkomst een theoretisch onderdeel en een praktisch onderdeel. Daarnaast is er veel ruimte voor het inbrengen en delen van situaties uit de praktijk. Daarbij krijg je gerichte tips en feedback die je direct op het werk en in je dagelijks leven kunt gebruiken. De training wordt door 2 trainers gegeven. Er wordt tijdens de training gewerkt met een trainingsacteur (een van de trainers) zodat je gericht kunt oefenen met je persoonlijke leervragen. Je wordt begeleid door een gecertificeerde trainer met ruime trainingservaring.

Studiebelasting

De training bestaat uit 12 contacturen (CU), dat zijn de bijeenkomsten. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je de bijeenkomsten voorbereid door het lezen van literatuur, het maken van een voorbereidingsopdracht of het schrijven van een zelfreflectieverslag. De verwachte studietijd naast de bijeenkomsten bedraagt 8 uur. De totale studiebelasting bedraagt 20 uur.

Contacturen (CU)Zelfstudie uren (SU)Totaal (SBU)
 12 8 20
overzicht studiebelasting Het Goede Gesprek

Prijs

Incompany training ‘Het Goede Gesprek’ is mogelijk vanaf 8 personen met een maximale groepsgrootte van 16 personen per groep, en de training zal op maat gemaakt worden. Tijdens de training zal er gebruik gemaakt worden van een professionele trainingsacteur. Vraag hier een prijsvoorstel aan

Certificering

Na afloop van de training ontvang je een certificaat voor deelname aan de bijeenkomsten

Accreditatie V&VN? Ja, aanvraag accreditatie bij V&VN is mogelijk

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent!

Schrijf je in voor tips, updates en inspiratie.