In de training ‘rapporteren in het ECD’ oefen je met rapporteren in het Electronisch Cliëntendossier van ONS Nedap en fris je je (achtergrond)kennis op.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor mensen die in een ouderenzorgorganisatie werken als helpenden, verzorgenden, verpleegkundigen, medewerkers welzijn en die (dagelijks) rapporteren in het ECD. Je hebt toegang tot ONS Nedap en je hebt reeds uitleg gehad over ONS Nedap waardoor je bekend bent met het systeem.

Aanvangsniveau

Bij aanvang van de training heb je een vooropleiding in de zorg op tenminste MBO-niveau 2

Opzet, onderwerpen en aanpak

Als medewerker in de zorg wordt er van je verwacht dat je dagelijks rapporteert in het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD). In de training ‘Rapporteren in ONS Nedap’ word je kennis over rapporteren opgefrist, verdiep je je in de rapportages van collega’s en ontvang je feedback over je eigen rapportages.

Mogelijke opzet

De training ‘rapporteren in het ECD’ start met een kennismakingsgesprek/intake tussen trainer en opdrachtgever. Vervolgens ontwikkelen wij een maatwerkprogramma in nauw overleg met de opdrachtgever. Daarna vindt de trainingsdag plaats in de eigen organisatie of desgewenst op een sfeervolle lokatie buiten de eigen organisatie en wordt er afgerond met een evaluatie.

De training duurt veelal 2 uur. De invulling is afhankelijk van wensen en behoeften. De aanvangstijden worden in overleg tussen trainer en opdrachtgever vastgesteld.

Onderwerpen

Een voorbeeldoverzicht van de onderwerpen die aan bod komen zijn:

Aanpak

Bij deze training wordt je actieve deelname gevraagd. Je oefent met het rapporteren en reflecteert met je collega’s op zelf geschreven rapportages waardoor je je vaardigheden in het schriftelijk en mondeling rapporteren verbetert.

Wat bereik je met deze training?

Resultaat

Na het volgen van de training ‘Rapporteren in ONS Nedap’ kun je antwoord geven op de volgende vragen:

Studiebelasting

De bijeenkomst bestaat uit 2 contacturen. Er worden geen zelfstudie uren verwacht waardoor de totale studiebelasting 2 uur bedraagt.

Contacturen (CU) Zelfstudie uren (SU) Totaal (SBU)
 2  geen  2
Overzicht studiebelasting rapporteren in het ECD

Prijs

Incompany training is mogelijk vanaf 10 personen en de training zal op maat gemaakt worden. Vraag hier een prijsvoorstel aan

Studiemateriaal

Je hoeft zelf geen studiemateriaal aan te schaffen.

Certificering

Na afloop ontvang je een certificaat voor deelname aan de training.

Accreditatie? 

Ja, aanvraag accreditatie bij V&VN is mogelijk als je lid bent van V&VN. 

Brochure

Download de brochure hier.

 

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent!

Schrijf je in voor tips, updates en inspiratie.