In de training ‘Methodisch werken’ staat het methodisch werken binnen het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg centraal. Op een interactieve manier (waaronder door het leren maken van een mindmap) onderzoek je op welke manier je methodisch werkt binnen je werkzaamheden, volgens het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg, wat daarin goed gaat en wat je graag zou willen verbeteren.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor mensen die in een ouderenzorgorganisatie werken als verzorgenden, verpleegkundigen, opleiders, teamleiders die bevoegd en bekwaam zijn voor het toedienen van medicatie

Aanvangsniveau

Bij aanvang van de training heb je een vooropleiding in de zorg op tenminste MBO-niveau 2

Opzet, onderwerpen en aanpak

Mogelijke opzet

De training ‘Methodisch werken binnen het verzorgingshuis en verpleeghuis’ start met een kennismakingsgesprek/intake tussen trainer en opdrachtgever. Vervolgens ontwikkelen wij een maatwerkprogramma in nauw overleg met de opdrachtgever. Daarna vindt de trainingsdag plaats in de eigen organisatie of desgewenst op een sfeervolle lokatie buiten de eigen organisatie en wordt er afgerond met een evaluatie.

De training duurt veelal 2 uur. De invulling is afhankelijk van wensen en behoeften. De aanvangstijden worden in overleg tussen trainer en opdrachtgever vastgesteld.

Onderwerpen

Een voorbeeldoverzicht van de onderwerpen die aan bod komen zijn:

Aanpak

Bij deze training wordt je actieve deelname gevraagd. Je leert een mindmap maken, waardoor je het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg op een makkelijke en effectieve manier zult onthouden.

Wat bereik je met deze training?

Resultaat

Aan het einde van de training kun je antwoord geven op de onderstaande vragen:

Studiebelasting

De bijeenkomst bestaat uit 2 contacturen. Er worden geen zelfstudie uren verwacht waardoor de totale studiebelasting 2 uur bedraagt.

Contacturen (CU) Zelfstudie uren (SU) Totaal (SBU)
 2  geen  2
Overzicht studiebelasting methodisch werken V&V

Prijs

Incompany training is mogelijk vanaf 8 personen en maximaal 15 personen per groep, en de training zal op maat gemaakt worden. Groepen groter dan 15 personen is mogelijk. Vraag hier een prijsvoorstel aan

Studiemateriaal

Je hoeft zelf geen studiemateriaal aan te schaffen. Je neemt na afloop van de training je eigen mindmap Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg mee naar huis.

Certificering

Na afloop ontvang je een certificaat voor deelname aan de training.

Accreditatie? 

Ja, aanvraag accreditatie bij V&VN is mogelijk als je lid bent van V&VN. 

Brochure

Download de brochure hier.

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent!

Schrijf je in voor tips, updates en inspiratie.