In de training ‘Coaching op de werkvloer’ leer je hoe je je coachingsvaardigheden verder kunt ontwikkelen.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die graag meer zou willen weten over hoe je in je werk kunt coachen.

Doelgroep

De training is zinvol als je je in één of meerdere situaties herkent:

Aanvangsniveau

Bij aanvang van deze training heb je een vooropleiding op tenminste mbo-niveau 3

Wat bereik je met deze training?

Aan het einde van de training kun je:

Opzet, onderwerpen en aanpak

Mogelijke opzet

De training ‘Coachen op de werkvloer’ start met een kennismakingsgesprek/intake tussen trainer en opdrachtgever. Vervolgens ontwikkelen wij een maatwerkprogramma in nauw overleg met de opdrachtgever. Daarna vinden de trainingsdagen plaats in de eigen organisatie of desgewenst op een sfeervolle lokatie buiten de eigen organisatie en wordt er afgerond met een evaluatie.

Het programma duurt veelal 4 dagdelen (of 2 dagen). De invulling is afhankelijk van wensen en behoeften.

Twee weken voor de eerste dag van het programma krijg je het werkboek uitgereikt. Je hoeft geen extra studiemateriaal aan te schaffen.

De training bestaat uit vier bijeenkomsten à 3 uur, in totaal 12 uur, die in een periode verdeeld over drie maanden. Op deze manier krijg je de gelegenheid om het geleerde in de praktijk te brengen en de tijd te nemen voor je persoonlijke groei. De trainingsdagen starten om 10.00 uur en eindigen om 13.00 uur óf de trainingsdagen starten om 13.00 uur en eindigen om 16.00 uur.

Aanpak

Tijdens deze training is er tijdens iedere bijeenkomst een theoretisch onderdeel en een praktisch onderdeel. Daarnaast is er veel ruimte voor het inbrengen en delen van situaties uit de praktijk. Daarbij krijg je gerichte tips en feedback die je direct op het werk en in je dagelijks leven kunt gebruiken. De training wordt door 2 trainers gegeven. Er wordt tijdens de training gewerkt met een trainingsacteur (een van de trainers) zodat je gericht kunt oefenen met je persoonlijke leervragen. Je wordt begeleid door een gecertificeerde trainer met ruime trainingservaring.

Onderwerpen

Een voorbeeld programma van de onderwerpen die aan bod komen zijn:

Bijeenkomsten 1 en 2:

In deze bijeenkomsten komen de volgende vragen aan bod:

Je maakt een inschatting bij welke inhoudelijke thema’s je weerstanden ervaart in je team of juist waar je nog vooruitgang kunt boeken met betrekking tot je persoonlijke kwaliteiten. Je oefent in het voeren van coachingsgesprekken, met je collega’s en met een trainingsacteur.

Je levert een zelfreflectie opdracht in en je geeft aan welk persoonlijk leedoel je wilt werken in de weken die volgen en op welke manier je je doel wilt bereiken.

Bijeenkomsten 3 en 4:

In deze bijeenkomsten komen de volgende vragen aan bod:

Je maakt een inschatting bij welke inhoudelijke thema’s je weerstanden ervaart tijdens de uitvoering van je dagelijkse werkzaamheden in je team of juist waar je nog vooruitgang met betrekking tot je persoonlijke kwaliteiten kunt boeken. Je oefent daarbij met elkaar in de groep en met behulp van een trainingsacteur.

Studiebelasting

De studiebelasting voor de training ‘Coachen op de werkvloer’ bedraagt 4 bijeenkomsten á 3 uur. Dat zijn 14 contacturen. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je de bijeenkomsten voorbereid, en tijd reserveert voor het maken van voorbereidingsopdrachten en praktijkopdrachten. De verwachte zelfstudiebelasting is 2 uren.

Contacturen (CU) Zelfstudie uren (SU) Totaal (SBU)
 12  2  14
overzicht studiebelasting coachen op de werkvloer

Prijs

Incompany training ‘Coachen op de werkvloer’ is mogelijk vanaf 8 personen en de training zal op maat gemaakt worden. Tijdens de training zal er gebruik gemaakt worden van een professionele trainingsacteur. Wij maken graag een passend prijsvoorstel voor deze training.

Certificering

Na afloop van de training ontvang je een certificaat voor deelname.

Accreditatie

Aanvraag accreditatie bij V&VN is mogelijk, indien je lid bent van V&VN (6 punten)

Brochure

Download de brochure hier.

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent!

Schrijf je in voor tips, updates en inspiratie.