Voor wie?

Voor iedereen die graag meer zou willen weten over hoe je als leidinggevende in je werk staat en hoe je je talenten kunt gebruiken om het beste uit jezelf én je team kunt halen.

Doelgroep

Het programma is zinvol als je je in één of meerdere situaties herkent:

Aanvangsniveau

Bij aanvang van dit programma heb je een vooropleiding op tenminste mbo-niveau 3

Wat bereik je met dit programma?

Door deelname aan dit programma maak je een persoonlijke groei door, bijvoorbeeld doordat je:

Opzet, onderwerpen en aanpak

Mogelijke opzet

Het leiderschapsprogramma ‘ We groeien samen’ start met een kennismakingsgesprek/intake tussen trainer en opdrachtgever. Vervolgens ontwikkelen wij een maatwerkprogramma in nauw overleg met de opdrachtgever. Daarna vinden de trainingsdagen plaats in de eigen organisatie of desgewenst op een sfeervolle lokatie buiten de eigen organisatie en wordt er afgerond met een evaluatie.

Het programma duurt veelal 5 tot 6 dagdelen. De invulling is afhankelijk van wensen en behoeften.

Twee weken voor de eerste dag van het programma krijg je het werkboek uitgereikt. Je hoeft geen extra studiemateriaal aan te schaffen.

De training bestaat uit zes bijeenkomsten à 3 uur, in totaal 18 uur, die in een periode verdeeld over een half jaar, worden gegeven. Op deze manier krijg je de gelegenheid om het geleerde in de praktijk te brengen en de tijd te nemen voor je persoonlijke groei. De trainingsdagen starten om 10.00 uur en eindigen om 13.00 uur óf de trainingsdagen starten om 13.00 uur en eindigen om 16.00 uur.

Onderwerpen

Een mogelijk voorbeeldprogramma van de onderwerpen die aan bod komen zijn:

Bijeenkomst 1: Wie ben ik, waar sta ik, wat zijn onze overeenkomsten? 

Bijeenkomst 2: Mijn team en ik

Bijeenkomst 3: Het voeren van gesprekken: coaching (met trainingsacteur)

Bijeenkomst 4: Het voeren van gesprekken: begeleiding-, beoordelings-, verzuim- en functioneringsgesprekken (met trainingsacteur)

Bijeenkomst 5:  Omgaan met weerstand en disfunctioneren (met trainingsacteur)

Bijeenkomst 6: Mijn Groei-traject 

Aanpak

Tijdens dit programma is er tijdens iedere bijeenkomst een theoretisch onderdeel en een praktisch onderdeel. Daarnaast is er veel ruimte voor het inbrengen en delen van situaties uit de praktijk. Daarbij krijg je gerichte tips en feedback die je direct op het werk en in je dagelijks leven kunt gebruiken. De training wordt door 2 trainers gegeven. Er wordt tijdens de training gewerkt met een trainingsacteur (een van de trainers) zodat je gericht kunt oefenen met je persoonlijke leervragen. Je wordt begeleid door een gecertificeerde trainer met ruime trainingservaring.

Studiemateriaal

Voor aanvang van de eerste dag van het programma krijg je een werkboek en een studieboek uitgereikt. Je hoeft geen extra studiemateriaal aan te schaffen. De kosten van dit studiemateriaal zijn inbegrepen in de kosten voor het programma.

Certificaat

Na afloop van het programma ontvang je een certificaat van het Leiderschapsprogramma ‘We groeien samen’.

Studiebelasting

Voor dit programma zijn 18 CU (Contacturen) gepland, verdeeld in 6 bijeenkomsten van 3 CU. Daarnaast is er 1,5 SU (studieuren) per bijeenkomst gerekend voor het lezen van de literatuur en het maken van zelfstudie opdrachten waaronder voorbereidingsopdrachten en zelfreflectie. In totaal komt dat neer op 9 (SU). De totale studiebelasting bedraagt 27 uur.

Contacturen (CU) Zelfstudie uren (SU) Totaal
18 9 27
Overzicht studiebelasting Leiderschapsprogramma ‘We groeien samen’

Prijs

Incompany training is mogelijk vanaf 5 personen en de training zal op maat gemaakt geworden in overleg tussen trainer en opdrachtgever. Vraag hier een prijsvoorstel aan

Accreditatie V&VN?

Ja, aanvraag accreditatie bij V&VN is mogelijk als je lid bent van V&VN (Excellente Zorg verlenen als verpleegkundige).

Brochure

Download de brochure hier.

Het is ook mogelijk om een losse themabijeenkomst te organiseren

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent!

Schrijf je in voor tips, updates en inspiratie.